Parterapi

Mange problemer i parforholdet opstår, fordi man handler ud fra, hvordan man ønsker, at partneren skal være og ikke ud fra, hvordan partneren er.

I parterapi har jeg fokus på jeres samspil – hvordan er kontakten imellem jer, hvordan er jeres relation og kommunikationen indbyrdes.

Når den første forelskelse har lagt sig, og man ser sin partner i et mere klart og realistisk lys, er det, at parforholdet kommer på prøve. Glæden og nærheden kan være væk og afløst af opslidende magtkampe.

At kærlighed ikke er nok, er for mange en smertefuld erkendelse. Det kræver en bevidst indsats at skabe et godt, varmt og kærligt parforhold. Begge er ofte ulykkelige over magtkampene, men ved ikke, hvad der skal til for at ændre det.

Når samlivet er kørt fast og giver flere sorger end glæder, er der mange par, der ser skilsmisse som eneste udvej. I stedet kan det være en god idé at søge professionel hjælp i et parterapi forløb.

Eksempler på at parforholdet er i fare

  • Kritik og bebrejdelser har afløst lydhørhed og gensidig tillid.
  • Hverdagen er præget af surhed, tavshed eller endeløse skænderier.
  • I er holdt op med at kysse og kærtegne hinanden og sexlysten er forsvundet.
  • I er begyndt at leve parallelt, prioriterer jeres tid og energi på andre. Parterapi kan hjælpe jer tilbage på det fælles spor igen.
  • I er nået dertil, at I ikke ser anden udvej end skilsmisse. Det kan se håbløst ud, når man er nået så vidt, men med et parterapi forløb som støtte, kan det faktisk godt lade sig gøre at finde hinanden igen.
  • Har I besluttet jer for skilsmisse, kan nogle parsamtaler hjælpe jer til at gå fra hinanden på en respektfuld måde og dermed undgå, at evt. børn kommer i klemme.

Parterapi er en service for jer, der gerne vil bevare kærligheden i forholdet.

Parterapi giver jer et værktøj til at få parforholdet på skinner.

Parterapi får jer til at fokusere på det, I har fælles og ikke at skulle lave hindenden om.

Giv jeres parforhold et serviceeftersyn.

Første konsultation varer 2 timer, herefter varer hver session 1 time.

 

 

johnmad@post2.tele.dk